Cum alegem machiajul ideal pentru fiecare clientă, respectându-i nevoile și dorințele? Iată câțiva pași esențiali pentru a parcurge cu succes acest proces:


1. Dialogul inițial este crucial.


 Întrebarea de bază pe care trebuie să o adresăm fiecărei cliente este dacă obișnuiește să se machieze regulat. Răspunsul ne va oferi indicii importante despre preferințele ei. De exemplu, dacă menționează că utilizează doar fond de ten și mascara, acest lucru sugerează că preferă un machiaj mai discret. Pe de altă parte, preferința pentru fondurile de ten cu acoperire mare, cum ar fi Estee Lauder, ar putea indica dorința pentru un machiaj mai intens.


2. Importanța referințelor vizuale.


Atunci când o clientă vine cu o poză de referință, este de datoria noastră să gestionăm așteptările acesteia. Este esențial să infomăm că fiecare make-up artist are stilul său unic și că, deși vom respecta preferințele coloristice ale clientei, aplicarea va purta amprenta personală. În plus, explicăm necesitatea produselor waterproof și a pudrei pentru garantarea durabilității machiajului.


3. Adaptarea în funcție de tonalitatea pielii.


Alegerea nuanțelor trebuie să se bazeze pe tonul și subtonul pielii, precum și pe particularitățile feței și ochilor clientei. Alegerea paletelor de culori și tehnicilor, este crucială pentru un rezultat armonios și care să pună în valoare trăsăturile individuale ale fiecărei cliente.


4. Lucrul în fața oglinzii.


Recomand ca orice ședință de machiaj să fie realizată în fața unei oglinzi, astfel încât clienta să poată observa evoluția machiajului. De asemenea, oglinda întotdeauna ne ajută să observăm greșelile și asimetriile dacă greșim.


5. Identificarea inspirației.


A afla cine este vedeta preferată a clientei poate oferi indicii valoroase despre stilul de machiaj dorit. Fie că este vorba despre un look bronzy inspirat de J-Lo sau despre o accentuare dramatică a ochilor cu eyeliner, Angelina Jolie, aceste preferințe ne ghidază în crearea unui machiaj personalizat.
Respectând acești pași și comunicând deschis cu clientele noastre, cu siguranță orice machiaj va fi unul reușit iar relația cu clienta noastră va fi una pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.