1. Pensula de pudră

Această pensulă este una dintre cele mai importante pensule pentru realizarea unui machiaj. Este cea mai voluminoasă pensulă din trusa de make-up deoarece este realizată tocmai în scopul de a ne ajuta să acoperim o suprafață cât mai mare într-un timp cât mai scurt.
Pensula de pudră trebuie să aibă o formă ovală, să fie cât mai densă și pufoasă. Veți găsi în industrie o diversitate de pensule de pudră realizate fie din păr sintetic, fie din păr natural.
O regulă esențială pentru a folosi corect pensula este să aplicați pudra pe suprafața feței prin tapotare, nu prin ștergere,  obținând astfel și un finish frumos.

2. Pensula ovală de blush

Pensula ovală de blush este mai mică decât cea pentru pudră.
Această pensulă are o destinație complexă. Cu ajutorul ei putem aplica pudră pe zona de sub ochi, putem aplica highlighter pe zona de volum a feței, putem aplica contouring-ul dar și blush-ul pe pomeți.
Este de preferat să optați pentru o pensulă din păr natural.

3. Pensula de blending

Pensula de blending are formă rotundă și este o pensulă care ne ajută să realizăm multe etape ale machiajului. Recomandarea mea este să vă achiziționați o pensulă din păr de capră deoarece este mult mai poroasă și aplică mai mult produs. Pe lângă blendingul pe care îl facem pe pleoapă, putem aplica highlighter pe zona pomeților, putem aplica pudră pe zona de sub ochi. Este pensula „must have” din punctul meu de vedere.

4. Pensula plată

Pensula plată ne ajută la aplicarea produselor, în special a fardurilor. Pensula plată de zibelină ne ajută la aplicarea produselor atât cremoase cât și prăfoase. Este o pensulă universală, pe care o ador.

5. Pensulă mică de blending

Această pensulă ne ajută să blenduim fardul pe linia de jos a ochiului, ne ajută să creem detalii în machiaj si o putem folosi, printre multe altele, pentru a adăuga lumina în colțul intern al ochiului.

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.