Ce tehnica de machiaj folosim? Ruseasca, americana sau europeana? 1

         In cadrul claselor pe care le tin, una dintre cele mai dese intrebari se refera la cum este mai bine sa efectuam machiajul, in tehnica europeana sa incepem cu fata iar apoi ochii sau in tehnica americana, sa pornim de la ochi iar apoi sa continuam cu fata.

Tehnica ruseasca machiaj.

Tehnica machiaj ruseasca

Din punctul meu de vedere nu exista o tehnica corecta si una gresita, atata timp cat in final iese un make-up spectaculos putem folosi orice tehnica dorim, depinde de modul de lucru al make-up artistului.

Eu personal prefer tehnica europeana, deoarece poti vedea cum se aseaza fondul de ten pe fata, daca persoana in cazul este alergica la produs, iar cel mai important lucru pe care este bine sa-l stiti, fondul de ten intra in piele dupa aproximativ o ora, in felul acesta clientei nu i se va parea la sfarsitul make-up-ului foarte mult produs pe fata. In cazul in care va hotarati sa machiati in tehnica americana trebuie sa stiti ca e bine sa incepeti cu pleoapa mobila iar linia de jos ochilor sa o machiati dupa ce ati aplicat anticearcanul si fondul de ten, in felul acesta creati un degrade perfect.

In continuare va voi prezenta cateva caracteristici al celor 3 tehnici de machiaj (ruseasca, europeana si americana), diferentele dinte ele, o analiza comparativa a lor:

Tehnica ruseasca- este o tehnica mai complexa, grafica si liniara, nu se lucreaza cu pensule de blending ca in cazul tehnicii europene, majoritatea make-up artistilor lucreaza cu pensule plate din par natural, mici.

tehnica ruseasca machiaj

Make-up artist: Alex Box

Se lucreaza mult in tehnica creionului, acuarelei, si a eyeliner gel. Se pot realize machiaje sofisticate si galmuroase fara primer si fara pensule de blending.

Eyelinerul gel este un produs waterproof ce face machiajul sa fie intens si in acelasi timp rezistent. Acuarela desi se lucreaza in apa, ii ofera machiajului rezistenta, machiajul poate rezista pana la 36de ore, un alt punct forte al acuarelei este ca in cazul machiajelor pentru sedinte foto si filmari, acestea sunt pigmentate, avand un impact vizual puternic datoritata coloritului, acestea fiind saturate.

Tehnica in creion este o tehnica de corectie a a ochilor, foarte curata precisa si grafic. Tehnica europeana se bazeaza foarte multe pe blending ca si tehnica americana. Asa cum am mentionat mai sus ca si mod de lucu in tehnica europeana se incepe cu fata iar apoi cu ochii.kim KARDASHIAN

Tehnica  Americana se deosebeste prin ordine in care incepem sa machiem, ea porneste de la make-up-ul ochilor in prima faza apoi urmand corectarea fetei.

Acestea fiind mentionate indiferent de tehnica folosita fie ea europeana, ruseasca sau americana, in final conteaza cum va este voua mai usor sa lucrati, asa incat in final atat clienta cat si voi sa fiti satisfacuti de rezultatul final.

Va pup,

Paulina

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.