Se spune ca cearcanele le stau bine doar indragostitilor si poetilor, dar nici acestora nu li se scuza tot timpul. Daca ai incercat vreodata sa te machiezi fara sa iti acoperi cearcanele, cu siguranta te-ai intrebat de ce au un impact vizual atat de puternic. Neacoperite, cearcanele lasa impresia unui chip obosit, dar asta nu este tot – cearcanele sunt un fel de machiaj ombre inversat, facand ochii sa para mai cazuti si stersi.

Cauzele cearcanelor sunt foarte diverse si nu se limiteaza la stres, varsta sau lipsa somnului. Ele mai pot fi ereditare sau cauzate de alergii, expunere excesiva la soare, alimentatie dezechilibrata, consum excesiv de sare sau lipsa unor anumite vitamine.

Majoritatea masurilor pe care le poti lua sunt simple si tin de un stil de viata sanatos: protejeaza-te de soare, dormi cel putin 8 ore pe zi, consuma multa apa si alimente sanatoase. Incearca o dieta “verde”, bogata in broccoli, spanac si alte legume si fructe care contin fier sau vitamina K. Daca cearcanele tale sunt umflate, atunci trebuie sa stii ca una din principalele cauze este retentia de apa, care poate fi combatuta prin consumul limitat de sare.

Daca cearcanele tale sunt foarte deranjante, consulta un medic, pentru ca uneori ele pot fi cauzate de probleme ale ficatului sau alte probleme medicale, precum si de anumite medicamente vasodilatatoare.

Cearcanele foarte vzibile pot fi inlaturate prin tratamente estetice realizate in saloane cosmetice sau cabinete medicale. Aceste tratamente pot fi chirurgicale – blefaroplastie inferioara sau nechirurgicale – cu grasime proprie sau acid hialuronic.

Eyepatch-urile sunt o alta solutie pentru a infrumuseta aspectul pielii din jurul ochilor. Aceste masti trateaza ridurile fine si te pot ajuta sa scapi de neplacutele cearcane.

Machiajul este cea mai sigura si rapida metoda prin care poti scapa de cearcane. Fii pe faza, pentru ca in urmatorul articol iti voi prezenta topul anticearcanelor mele favorite.

 

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.