Cu totii avem culori preferate si culori pe care nu le avem prea mult la suflet. Stim si ca ele reprezinta stari sau emotii, sau ne caracterizeaza personalitatea. Rosu e pasional, galbenul e pozitiv, rozul e jucaus, si tot asa. Dar culorile nu sunt doar frumoase, ele sunt si foarte “inteligente”.

In machiaj, culorile te pot ajuta sa maschezi ca prin minune unele imprefectiuni incapatanate, care nu se acopera oricat de mult produs ai folosi. Haide sa vedem impreuna ce vraja stie fiecare culoare!

Daca iti aduci aminte de la orele de desen teoria culorilor complementare, vei intelege care este principiul fundamental al bazei de machiaj corector. Prin urmare:

– Baza de machiaj verde acopera roseata. Foloseste-o in zonele unde ai astfel de probleme, cum ar fi zona nasului, zonele cuperozice sau pentru acoperirea cosurilor inflamate.

– Galbenul estompeaza roseata de pe tenurile inchise la culoare, roseate care are o tenta movulie pe astfel de tenuri.

– Primer-ul roz neutralizeaza pielea maslinie si confera luminozitate, lasand fata fresh si stralucitoare.

– Primer-ul lila este folosit pentru tenul cu tenta galben – gri.

– Movul si albastrul improspateaza tenul tern, cenusiu/ sunt foarte bune pentru machiajul lifting.

– Pentru cearcane, avem de ales intre galben, portocaliu si “piersica”, dupa cum am scris in articolul despre anticearcane: https://staging-paulinabuldumea.kinsta.cloud/anicearcane-top-5/

Cu ajutorul corectorului colorant, vei masca imperfectiunile mult mai usor si vei evita supraincarcarea tenului (cakey foundation). Folosind corect culorile, look-ul tau final va fi imbunatatit considerabil, fara prea mult efort. Efectul culorilor corectoare este subtil si eficace, iar cei din jurul tau cu siguranta vor observa ca arati mai bine, fara sa se prinda care este motivul.
Culorile mai stiu si alte trucuri, pe care o sa le dezvalui intr-un articol viitor, despre cum sa iti alegi fondul de ten in functie de tonul si subtonul pielii. Stay tuned!

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.