Stim deja ca demachierea este unul din obiceiurile zilnice, care, realizat corect, te ajuta sa ai un ten curat si luminos, dar ce demachiant ti se potriveste?

Dincolo de tipul de demachiant pe care il alegi – spuma, gel, crema sau apa micelara – conteaza sa alegi o formula potrivita pentru tenul tau. Ca regula de baza, demachiantele care implica spalarea, vor usca un pic tenul, in timp ce demachiantele pentru care trebuie sa folosesti dischete, sunt mai potrivite pentru tenurile cu tendinta spre uscare.

Demachiantul spuma

Este bineinteles, foarte spumant si in general, este indicat pentru pielea grasa sau cu tendinte acneice, pentru ca ofera o curatare profunda.

Demachiantul gel

Ofera o curatare putin mai blanda decat demachiantul spuma, dar la fel de eficienta. Demachiantul gel este in general recomandat pentru tenul mixt sau normal, dar exista si formule pentru tenul gras si acneic, sau formule potrivite pentru pielea sensibila si uscata.

Demachiantul crema

Recomandat pentru pielea sensibila si uscata, hraneste si hidrateaza in timp ce indeparteaza impuritatile si machiajul. In compozitie gasim uleiuri si ingrediente emoliente, care nu usuca pielea.

Apa micelara

Ofera o curatare foarte puternica fara sa usuce pielea. Apa micelara este o apa delicata, care contine particule microscopice numite micelii. Aceste particule sunt “experte” in inlaturarea murdariei si machiajului, lasand pielea curata si hidratata. Apa micelara este potrivita pentru toate tipurile de ten si foarte usor de folosit. Nu usuca pielea si nici nu o incarca. Producatorii nu recomanda clatirea cu apa dupa folosirea apei micelare, dar, personal, recomand apele florale sau lotiunea tonica pentru o curatare desavarsita.

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.