Tehnici de aplicare a fondului de ten 1

Fondul de ten este cea mai tare inventie a secolului 20, in materie de produse de beauty! Ajutor de nadejde si prieten la catarama, sau uneori chiar “antidepresiv”, fondul de ten ne-a scos din multe situatii de “beauty crisis”. In cele mai multe cazuri, fondul de ten face parte din rutina noastra zilnica asa ca astazi, va impartasesc din secretele tehnicilor de aplicare a fondului de ten!

Fondul de ten se aplica pe fata curata. Da, este ok sa nu te demachiezi daca ai facut-o temeinic cu o seara inainte! Daca insa ai machiaj si impuritati, nu aplica fondul de ten fara curatare! Pasul doi este hidratarea cu crema de zi preferata, care iti va folosi si drept baza de machiaj. Pasul trei este alegerea fondului de ten potrivit! Doua lucruri de care trebuie sa tii cont sunt tipul de ten (gras, uscat, acneic, mixt etc) si culoarea tenului.

Trei tehnici de aplicare a fondului de ten:

1. Cu degetele – contrar miturilor, nu este gresit! Aplicarea fondului de ten cu degetelele este poate una dintre cele mai eficiente! Si eu imi aplic fondul de ten acasa cu degetele. Pelicula aplicata este mai fina si mai subtire, se incalzeste datorita temperaturii corpului, iar efectul final este mult mai lejer si natural.

2. Cu pensula – are putere de acoperire medie, lasa o textura fina si te ajuta sa intinzi foarte repede produsul. Despre pensule am vorbit mai multe aici: cum ne alegem pensulele de machiaj

3. Cu buretele sau beauty blender-ul – Bureteii triunghiulari sau beauty blender-ul au mare putere de acoperire. Trebuie umeziti inainte de folosire, lucru care ne ajuta sa intindem uniform produsul si sa nu il risipim – pentru ca bureteii uscati absorb fondul de ten.

Ca make-up artist, stiu ca tenul este “panza” pe care incep orice creatie si de aceea, acord deosebita grija tehnicilor de aplicare a fondului de ten. Acum ca ti le-am impartasit, sunt curioasa sa aflu pe care din ele le folosesti cel mai des?

3 Comments
 • Mirela Petrowitsch-Jordan

  ?

  aprilie 24, 2019
 • Lavinia Dutu

  Aplic cu pensula atunci când am un ten curat, fără probleme, când nu avem foarte multe lucruri de ascuns. Buretele îl folosesc mai mult…. mă ajută să acopăr toate defectele tenului.

  aprilie 24, 2019
 • Manuela

  Beauty blender here! 🙂
  Imi place la nebunie sa-ti citesc articolele, poate faci unu si despre palete!

  aprilie 24, 2019