Pensulele de machiaj sunt un subiect despre care as putea sa scriu pagini intregi! Fiindca sunt foarte multe de spus despre ele, ti-am facut astazi rezumatul celor mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a-ti cumpara pensule de machiaj de nota 10, plus cateva trucuri care te vor ajuta sa le prelungesti viata.

Cea mai buna investitie: calitatea

Pensulele de machiaj sunt acele produse unde trebuie sa fii pregatita sa investesti. Incercarea de a economisi va duce doar la frustrare si mai multi bani pierduti, pentru ca pensulele nu isi vor face treaba si iti vei da seama rapid ca trebuie sa iti cumperi altele. Nu conteaza ca esti sau nu make-up artist, daca te-ai hotarat ca vrei pensule de machiaj, doar cele de calitate iti vor aduce rezultatele dorite.

Pensulele de machiaj sunt de trei feluri:

Din punct de vedere al materialului din care sunt facute avem: pensule din par sintetic, pensule din par natural si pensule duo-fibra (dintr-o combinatie de par sintetic si par natural).

  1. Pensulele de machiaj din par natural sunt folosite doar cu texturile compacte. Nu incerca sa le folosesti cu texturile cremoase, pentru ca lasa pete pe fata si absorb foarte mult produs! Parul poate fi de ponei, de veverita, de capra etc.
  2. Pensulele de machiaj din par sintetic sunt recomandate texturilor cremoase, de tip fond de ten, anticearcan, contur, ruj, gloss etc.
  3. Pensulele de machiaj duo-fibra pot fi folosite si pentru texturile pudra si pentru cele cremoase. Cel mai des ele sunt facute din par de capra in combinatie cu par sintetic.

 

Din punct de vedere al formei si duritatii, incearca sa alegi dintre:

  • par scurt si fire tari: indicate pentru aplicarea unui strat generous de fond de ten
  • par moale si fire lungi: ideale pentru blush si highlighter
  • par foarte moale si fire bogate: pentru pudra sau pentru aplicarea fina a fondului de ten (link articol find de ten).

Personal, am trei tipuri de pensule de machiaj preferate:

– din par de capra, care este mai dur si cu ajutorul careia realizez un blending perfect

– din par de veverita: are parul foarte moale si pot face finisajele foarte fine, fara sa folosesc prea mult produs

– din par de zibelina, pe care le folosesc pentru tehnica creionului si a eyeliner-ului si pentru aplicarea pigmentilor.

Da, pensulele din par natural sunt foarte bune si inca nu exista varianta sintetica care sa imite perfect parul natural! Daca iti faci griji pentru siguranta animalelor, alege pensulele de machiaj cruelty free, pe care le poti gasi la multe brand-uri profesionale. Pensulele de machiaj din par natural sunt foarte eficiente pentru texturile tip pudra, nu numai datorita flexibilitatii firelor dar si a cuticulelor minuscule care tin pigmentul pe pensula pana in momentul aplicarii pe ten.

Sfat:

Daca ai investiti in pensule de machiaj de calitate, trebuie neaparat sa ai grija la intretinerea lor. Curata-le des introducandu-le intr-un pahar cu apa, in care ai pus cateva picaturi de sampon. Dupa clatire, pune-le la uscat pe un prosop.

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.