Dorinta de a arata mai bine, corectandu-ne micile imperfectiuni, nu este ceva nou. Daca aruncam o privire in istorie, vom descoperi ca, inca din cele mai vechi timpuri, omul a dorit sa apara in cea mai buna versiune a sa. Machiajul este folosit inca din Antichitate; in Renastere (si nu numai), pictorii infrumusetau infatisarea clientilor in portretele pe care le pictau. Ajungand in epoca moderna, odata cu aparitia fotografiei, descoperim numeroase alte trucuri de infrumusetare, prin care fotograful imbunatatea calitatea muncii sale. Aceste tehnici de infrumusetare a fotografiilor pot fi considerate primele tentative de Photoshop.
 
   Conform unor publicatii americane, una din primele poze “photoshopate” a fost a lui Abraham Lincoln. Faimoasa fotografie a presedintelui american a fost construita prin “lipirea” capului lui Lincoln cu corpul politicianului John Calhoun. Motivul? Presedintele nu avea inca o fotografie care sa ii puna in evidenta latura eroica…
paulina3
   Ne-am obisnuit sa ne fotografiam zilnic, captand o diversitate de momente din viata noastra. Dincolo de aceasta obisnuinta, ne dorim uneori mai mult de la fotografiile noastre. Poate ca vrem sa ne amintim de un eveniment important sau pur si simplu ne dorim sa avem fotografii artistice, care sa ramana o amintire frumoasa si peste multi ani.
   paulina1Stigmatizat de unii si apreciat de altii, Photoshop-ul este unul din subiectele generatoare de multe polemici in lumea modei si frumusetii. Dar daca lasam la o parte orice ipocrizie, ne vom da seama ca Photoshop-ul este o inventie benefica, atunci cand este folosit cu masura. Desigur, folosirea lui abuziva este jenanta. Trasaturi schimbate pana in punctul in care fotografia nu mai seamana deloc cu personajul real – aceea este o limita de care cu siguranta trebuie sa ne ferim.
    paulina2 In schimb, ce se intampla daca in ziua aia speciala pentru tine, ti-a aparut un cos sau nu ai dormit bine si ai cearcane foarte mari? Un pic de Photoshop, un pic de machiaj si se face magie! Cosul va disparea oricum, deci ce rost are sa iti amintesti si peste 10 ani ca ai avut un cos in ziua aia importanta?
Tu iti modifici pozele in Photoshop? 

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.