Ceea ce este natural va fi intotdeauna mai prielnic pentru tenul si corpul tau – de la alimentatie sanatoasa, care se reflecta si in frumusetea pielii si pana la produse cosmetice. In privinta produselor de make-up naturale/bio/organice este totusi greu de luat o decizie categorica. Desi exista multe firme care comercializeaza acest tip de produse, calitatea unora este de multe ori indoielnica.

Produsele de make-up naturale au marele avantaj de a intretine sau cel putin, de a nu dauna frumusetii tenului tau pe termen lung. In schimb, produsele clasice iti aduc mai multa satisfactie din punct de vedere al calitatilor cosmetice de moment: textura, putere de acoperire, pigmenti, durata in timp etc. Marile firme cosmetice au o istorie de zeci de ani in spate si este normal ca produsele lor sa fie superioare produselor bio, cel putin in ceea ce priveste rezultatele de infrumusetare pe moment. Totusi, pentru ca in ultimii ani, tot mai multi dintre noi ne orientam spre o viata mai sanatoasa, sunt sigura ca in viitor, calitatea produselor de make-up bio se va imbunatati din toate punctele de vedere si vor aparea produse care sa satisfaca toate cerintele.
Daca esti iubitoare de machiaj este greu sa renunti la fardurile cu care te-ai obisnuit si care te satisfac la capitolul vizual, mai ales in zilele alea in care vrei sa arati pur si simplu traznet si in care e musai sa recurgi la “arsenalul greu”. Dar daca vrei sa ii dai tenului tau si zile de pauza, fara sa renunti de tot la machiaj, fardurile bio sunt alegerea cea mai buna.

Poti gasi produsele de make-up bio in magazinele online sau in magazinele care comercializeaza produse naturiste. Cateva din firmele mai cunoscute sunt Natural Paris, Benecos, Alverde, Lavera s.a.

Recomand sa citesti intotdeauna eticheta produselor, pentru ca nu tot ce este catalogat drept bio/natural/organic pe ambalaj, contine exclusiv ingrediente naturale. Daca denumirea ingredientelor te baga in ceata, iata cateva site-uri care te pot ajuta sa stii ce contin produsele de make-up pe care vrei sa le achizitionezi:

  • http://www.cosdna.com/
  • http://www.cosmetic-ingredients.net/
  • https://www.skincarisma.com/ingredient-analyzer

Calendar cursuri:

La curs se va lucra numai cu produse profesionale.